Υπηρεσίες

Line

Άγχος - Αγχώδεις διαταραχές

Διαχείριση περιστασιακού ή χρόνιου άγχους, αντιμετώπιση κρίσεων πανικού και φοβιών, όπως είναι οι ειδικές φοβίες (π.χ. φοβία για τα έντομα, για τις αιμοληπτικές διαδικασίες, υψοφοβία κ.ά), η Αγοραφοβία και η Κοινωνική φοβία.

Κατάθλιψη

Αντιμετώπιση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων, της δυσθυμίας και ρύθμιση της μελαγχολικής διάθεσης

Ψυχαναγκασμός - Ιδεοψυχαναγκασμός

Αντιμετώπιση των επαναλαμβανόμενων και επίμονων σκέψεων, πράξεων και συμπεριφορών και ανακούφιση του ατόμου από τη δυσφορία της καθημερινότητας που προκαλούνται από αυτές.

Αρνητικά Συναισθήματα

Διαχείριση θυμού, ζήλιας, θλίψης, μίσους, λύπης

Διατροφικές διαταραχές

Αντιμετώπιση των διαταραχών πρόσληψης τροφής, όπως είναι η ψυχογενής ανορεξία, η ψυχογενής βουλιμία, η υπερφαγία κ.ά

Ψυχοσωματικά νοσήματα

Νοσήματα που συνδέονται με άγχος-στρες ή άλλες ψυχοπιεστικές καταστάσεις, είτε έχουν ιατρική διάγνωση είτε δεν έχει καταστεί δυνατό να δοθεί ιατρική διάγνωση (π.χ πονοκέφαλος-ημικρανίες, γαστρεντερικά προβλήματα κ.τ.λ)

Σχέσεις

Επίλυση προβλημάτων σε σχέσεις φιλικές, οικογενειακές- συγγενικές, συνεργασίας, ερωτικές. Εκμάθηση αποτελεσματικών τρόπων επικοινωνίας, καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων και παροχή βοήθειας για την επίλυση ενός ευρέως φάσματος προβλημάτων, όπως είναι οι αιτίες χωρισμού, οι διαπληκτισμοί, η εξάρτηση μέσα σε μια σχέση, ο ανταγωνισμός, η έλλειψη κατανόησης και η αδυναμία σύναψης σχέσεων.

Ψυχοθεραπεία εφήβων

Παροχή υποστήριξης στους εφήβους, μιας ηλικιακής ομάδας που βιώνει έντονες και πρωτόγνωρες ψυχικές και σωματικές αλλαγές, μέσω της συζήτησης των θεμάτων που τους απασχολούν και της εκμάθησης τεχνικών διαχείρισης των καθημερινών προβλημάτων τους, όπως το άγχος των εξετάσεων, οι σχολικές επιδόσεις, οι σχέσεις με τους συνομηλίκους και τους γονείς και η σχέση με τον εαυτό.

Συμβουλευτική γονέων

Παροχή των βασικών κατευθυντήριων γραμμών στους γονείς σχετικά με τη διαχείριση προβλημάτων που μπορεί να προκύπτουν ανάμεσα στους ίδιους και τα παιδιά τους και ανάπτυξη λειτουργικών και αποτελεσματικών τρόπων επικοινωνίας και συμπεριφοράς, ώστε να αποφεύγονται οι συγκρούσεις.

Απώλεια - Τραύμα

Διαχείριση πένθους ή οποιασδήποτε μορφής απώλειας (π.χ θάνατος, διαζύγιο, εγκατάλειψη) και ανακούφιση από τραυματικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του ατόμου.

Ακαδημαϊκά προβλήματα

Παροχή βοήθειας σε φοιτητές που δυσκολεύονται να αποφοιτήσουν, που παρουσιάζουν αμφιθυμία σχετικά με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και δυσκολίες στη μετάβαση και διαμονή σε άλλη πόλη.

Ψυχολογική φροντίδα ατόμων τρίτης ηλικίας

Απώλεια προσώπων, ρόλων, συνηθειών και σωματικών ικανοτήτων. Έλλειψη ανεξαρτησίας, υπαρξιακές φοβίες, απραγία, προσωπικές ανησυχίες και έλλειψη ενδιαφερόντων.

Αυτοεκτίμηση - Αυτοβελτίωση

Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και απόκτηση αυτογνωσίας. Γνώση των ιδιοσυγκρασιακών χαρακτηριστικών του ατόμου και εκμάθηση τεχνικών αυτοελέγχου και αυτοδιαχείρισης. Σκοπός της ψυχολογικής παρέμβασης δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση των διαταραχών και των αρνητικών συναισθημάτων, αλλά και η ανακάλυψη, η αποδοχή και η ενίσχυση των δυνατοτήτων και των κλίσεων που ήδη διαθέτουμε. Είναι μία διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης, πνευματικής καλλιέργειας, όπου το άτομο γνωρίζει τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του, αποκτά λειτουργικό τρόπο σκέψης και έρχεται σε επαφή με τα συναισθήματά του. Πρόκειται για ειδική διεργασία μάθησης μέσω της οποίας η ζωή αντιμετωπίζεται από νέα οπτική γωνία, ώστε το άτομο να απαλλαγεί από τα «βαρίδια» που του στερούν τη χαρά.